Birža piemērojusi uzraudzības statusu «Latvijas kuģniecības» akcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Biržas «Nasdaq Riga» valde pirmdien piemērojusi uzraudzības statusu kuģošanas kompānijas «Latvijas kuģniecība» akcijām, teikts biržas paziņojumā.

Uzraudzības statuss kompānijas akcijām piemērots atbilstoši noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, kas nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tiek izteikts emitenta akciju atpirkšanas piedāvājums vai ir publiski paziņots par nodomu izteikt šādu piedāvājumu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 2017.gada 29.jūnijā ir saņēmusi «Vitol Netherlands B.V.» iesniegumu atļaujai izteikt «Latvijas kuģniecības» akciju obligāto atpirkšanas piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā sniegtās informācijas, ir plānota 0,71 eiro.

Plānots, ka akciju atpirkšanas piedāvājumu «Latvijas kuģniecības» akcionāri varēs pieņemt 30 dienu laikā no informācijas par akciju atpirkšanas piedāvājumu publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

«Vitol Netherlands B.V.» prospekta parakstīšanas dienā piederēja 141 489 336 jeb 70,75% «Latvijas kuģniecības» akciju.

«Latvijas kuģniecība» veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. «Latvijas kuģniecības» akcijas kotēs «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu