Naftas cenas turpina kāpt; biržu indeksi pieauguši ASV, bet indeksi Eiropā un ASV dolāra vērtība sarukusi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Naftas cenas pasaulē ceturtdienas rītā turpina pieaugt pēc kāpuma iepriekšējās piecās tirdzniecības sesijās. Situāciju tirgū uzlabo ASV Enerģētikas ministrijas dati par naftas ieguves apmēru samazinājumu valstī pagājušajā nedēļā. Vienlaikus eksperti gan brīdina, ka naftas ieguves apmēru kritums ir saistīts ar tropiskā ciklona «Cindy» sekām Meksikas līcī, tādēļ tam ir pagaidu raksturs.

ASV biržu indeksi trešdien pieauga. Indeksa «Standard & Poor's 500» kāpums bija straujākais divu mēnešu laikā saistībā ar banku akcijas cenas pieaugumu. Tirgu ietekmēja tas, ka visas lielākās ASV bankas izpildīja prasības par kapitālu tā dēvēto stresa testu pirmajā daļā. Savukārt indekss «Nasdaq Composite» piedzīvoja straujāko kāpumu kopš novembra saistībā ar augsto tehnoloģiju kompāniju akcijas cenas pieaugumu.

Eiropas biržu indeksi trešdien samazinājās, lai gan uz tirdzniecības sesijas beigām tie sāka augt un daļēji kompensēja iepriekš piedzīvoto kritumu saistībā ar eiro vērtības samazinājumu attiecībā pret ASV dolāru.

ASV dolāra vērtība trešdien samazinājās attiecībā pret eiro, attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu un attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm augustā trešdien palielinājās par 0,5 ASV dolāru līdz 44,74 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm augustā Londonas biržā kāpa par 0,66 dolāriem - līdz 47,31 dolāram par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» trešdien pieauga par 0,68% līdz 21 454,61 punktam, indekss «Standard & Poor's 500» kāpa par 0,88% līdz 2440,69 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» palielinājās par 1,43% līdz 6234,42 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien saruka par 0,63% līdz 7387,8 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kritās par 0,19% līdz 12 647,27 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,11% līdz 5252,9 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro trešdien kritās par 0,34% līdz 1,1378 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu samazinājās par 0,87% līdz 1,2926 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu saruka par 0,04% līdz 112,3 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu