Naftas cenas pēc kāpuma stabilas; biržu indeksi pieaug, bet ASV dolāra vērtība sarūk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas cenas pasaulē ceturtdienas rītā ir stabilas pēc tam, kad trešdien pieauga saistībā ar pretrunīgiem signāliem par pieprasījuma un piedāvājuma līdzsvaru tirgū un kopējo nevienmērīgo dinamiku pasaules tirgos pēc jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa preses konferences.

Lai gan tirdzniecības sesijas laikā tendences bija mainīgas, ASV biržu indeksi trešdien palielinājās pēc tam, kad Tramps uzstājās savā pirmajā preses konferencē kopš jūlija. Indekss «Nasdaq Composite» piekto tirdzniecības sesiju pēc kārtas sasniedza visu laiku augstāko atzīmi, bet «Dow Jones Industrial Average» un «Standard & Poor's 500» pietuvojās rekordaugstam līmenim. Tramps preses konferencē neatklāja detalizētākus savas nodokļu politikas un infrastruktūras izdevumu palielinājuma plānus. Tā vietā, lai pievērstos skaidras ekonomikas un politikas platformas izklāstam, Tramps kritizēja izlūkošanas dienestus, plašsaziņas līdzekļus un farmācijas kompānijas, kuru akcijas cena samazinājās.

Arī Eiropas biržu indeksi pirmdien trešdien pieauga saistībā ar Trampa preses konferenci.

ASV dolāra vērtība trešdien samazinājās attiecībā pret eiro, attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu un attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm februārī trešdien palielinājās par 1,43 ASV dolāriem līdz 52,25 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm martā Londonas biržā pieauga par 1,46 dolāriem - līdz 55,10 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» trešdien pieauga par 0,5% līdz 19 954,28 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» kāpa par 0,28% līdz 2275,32 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» palielinājās par 0,21% līdz 5563,65 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,21% līdz 7290,49 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,54% līdz 11 646,17 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,01% līdz 4888,71 punktam.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro trešdien samazinājās par 0,27% līdz 1,0582 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kritās par 0,3% līdz 1,2213 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu saruka par 0,31% līdz 115,41 jenai par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu