«ABLV Bank» emitējusi personāla akcijas 300 000 eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

«ABLV Bank» emitējusi personāla akcijas 300 000 eiro apmērā, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Bankas pārstāvji informē, ka 2016.gada 29.decembrī akcionāru ārkārtas sapulcē nolemts palielināt «ABLV Bank» pamatkapitālu ar īpašu mērķi, emitējot 300 000 personāla akciju.

Pēc akciju emisijas «ABLV Bank» pamatkapitāls sasniedzis 38,3 miljonus eiro. Bankas akciju kapitālu veido 34,47 miljoni vārda akciju ar balsstiesībām un 3,83 miljoni personāla akciju. «ABLV Bank» akciju nominālvērtība ir viens eiro.

«Personāla akcijas, līdzīgi, kā iepriekšējos gados, tiks izmantotas, lai palielinātu bankas vadošo darbinieku ilgtermiņa lojalitāti un ieinteresētību uzņēmuma efektīvā pārvaldīšanā. Personāla akcijas dod tiesības saņemt dividendes, bet neparedz balsstiesības akcionāru sapulcēs. Darbinieku sarakstu un akciju skaitu, kas tiek nodotas darbinieku īpašumā, apstiprina «ABLV Bank» padome,» norādīja bankas pārstāvji.

Komercreģistrā izmaiņas «ABLV Bank» pamatkapitālā iegrāmatotas 30.decembrī.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «ABLV Bank» 2016.gada deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 61,357 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otrā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu