Naftas cenas pēc kāpuma krītas; sarūk biržu indeksi Eiropā un ASV dolāra vērtība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas cenas pasaulē piektdienas rītā sāk sarukt pēc tam, kad divu iepriekšējo tirdzniecības sesiju laikā tās pieauga par 10%, investoriem sākot pievērst uzmanību tam, ar kādām problēmām var saskarties naftas ieguvējvalstis, īstenojot vienošanos par naftas ieguves apjomu samazinājumu. Tomēr analītiķi norāda, ka noskaņojums tirgū joprojām ir pozitīvs.

Divi no trim galvenajiem ASV biržu indeksiem ceturtdien samazinājās, bet indekss «Dow Jones Industrial Average» atgriezās pie rekordaugstā līmeņa. Investori cenšas saprast, kā realitātē tiks izpildīta naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC vienošanās par naftas ieguves apjoma samazinājumu un kāda būs vienošanas ietekme uz naftas cenām un ekonomiku pasaulē.

Eiropas biržu indeksi, kas novembri pirmo reizi trīs mēnešu laikā noslēdza ar pieaugumu, ceturtdien kritās, tirgus dalībniekiem uzmanību pievēršot situācijai Itālijā, kur svētdien gaidāms referendums par konstitūcijas grozījumiem. Premjers Mateo Renci ir solījis atkāpties, ja valsts pilsoņi noraidīs viņa ierosinātās reformas.

ASV dolāra vērtība ceturtdien samazinājās attiecībā pret eiro, attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu un attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm janvārī ceturtdien kāpa par 1,62 ASV dolāriem līdz 51,06 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm februārī Londonas biržā pieauga par 2,10 dolāriem - līdz 53,94 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» ceturtdien pieauga par 0,36% līdz 19 191,93 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» kritās par 0,35% līdz 2191,08 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» samazinājās par 1,36% līdz 5251,11 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien saruka par 0,45% līdz 6752,93 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 1% līdz 10 534,05 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 kritās par 0,39% līdz 4560,61 punktam.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro ceturtdien kritās par 0,68% līdz 1,0661 dolāram par eiro. Arī ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu samazinājās par 0,68% līdz 1,2591 dolāram par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu saruka par 0,31% līdz 114,1 jenai par dolāru.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu