Britu mārciņa piedzīvo strauju kritumu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Britu sterliņu mārciņas vērtība Āzijas biržā piektdien piedzīvojusi strauju kritumu, analītiķiem to skaidrojot ar automatizētās tirdzniecības izraisītu lejupslīdi.

Uz brīdi mārciņas vērtība pret dolāru samazinājās pat par 6% - līdz 1,1841 dolāram, sasniedzot zemāko līmeni pēdējā 31 gada laikā.

Turklāt šīs bijušas lielākās svārstības kopš Lielbritānijas iedzīvotāju balsojuma referendumā, kurā tika izlemts par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā mārciņas vērtība gan pieauga līdz 1,24 dolāriem, kas ir par 1,5% mazāk nekā biržas slēgšanas brīdī ceturtdien.

Skaidrības par to, kas izraisīja šo straujo kritumu, nav. Analītiķi norāda, ka vainojama varētu būt automatizētās tirdzniecības sistēma, kas reaģējusi uz medijos publiskotām ziņām.

Jāņem gan vērā, ka mārciņas vērtība nepastāvīga bijusi jau kopš «Brexit» balsojuma.

Straujais kritums piedzīvots pēc tam, kad laikraksts «Financial Times» publicēja rakstu par Francijas prezidentu Fransuā Olandu, kurš pieprasa smagas «Brexit» sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu