Biržas «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā iekļaus «HansaMatrix» akcijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Biržas «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā otrdien iekļaus elektronikas un sakaru ierīču sistēmu ražošanas uzņēmuma «HansaMatrix» akcijas, teikts biržas paziņojumā. Biržā iekļaus 1 829 381 «HansaMatrix» akciju.

Vienlaikus biržas pārstāvji norādīja, ka uzņēmums un tā vērtspapīri atbilst visām biržas prasībām, izņemot punktu, kas nosaka, ka ne vēlāk kā līdz dienai, kad tiek sākta tirdzniecība ar akcijām, brīvā publiskā apgrozībā ir jābūt pietiekamam skaitam akciju, proti, vismaz 25% akciju, kuras emitents vēlas sākt kotēt biržā, ir brīvā publiskā apgrozībā vai brīvā publiskā apgrozībā esošo akciju kapitalizācija pārsniedz 10 miljonus eiro. Ja 12 mēnešu laikā publiskajā apgrozībā esošais «HansaMatrix» akciju skaits neatbildīs prasībām, biržai būs tiesības lemt par kompānijas akciju pārcelšanu uz otro sarakstu.

«HansaMatrix» lielākie akcionāri (virs 5% no pamatkapitāla) ir, kompānijas valdes priekšsēdētājam Ilmāram Osmanim pilnībā piederoša kompānija «Macro Rīga» (64,83%), «FlyCap Investment Fund I AIF» (22,08%) un «Swedbank» pensiju fondi (6,42%).

«HansaMatrix» ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un pilnu ražošanas pakalpojumu, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas divās ražotnēs tiek nodarbināti aptuveni 350 darbinieku.

Pēdējo reizi biržas «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā kādas kompānijas akcijas iekļāva 2004.gadā, un tās bija «SAF Tehnika» akcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu