Naftas cenas trešdien sasniegušas šogad augstāko līmeni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū trešdien pieaugušas līdz šogad augstākajam līmenim saistībā ar ASV Centrālās bankas pausto optimismu attiecībā uz globālās ekonomikas perspektīvām.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena jūnija piegādēm trešdien tirdzniecības sesijas noslēgumā pieaugusi par 1,29 dolāriem - līdz 45,33 dolāriem (40,1 eiro) par barelu, otro tirdzniecības sesiju pēc kārtas noslēdzot augstākajā līmenī kopš novembra.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena tirdzniecību noslēdza ar kāpumu par 1,44 dolāriem - līdz 47,18 dolāriem (41,74 eiro) par barelu, kas arī ir augstākais līmenis kopš novembra.

ASV Centrālā banka trešdien, kā tika prognozēts, saglabāja procentu likmi nemainīgu, taču vienlaikus tā arī pauda mazākas bažas par ekonomisko situāciju pasaulē, paverot iespējas, ka procentu likme varētu tikt paaugstināta jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu