Valsts kase vērtē atkārtotas krājobligāciju reklamēšanas kampaņas lietderību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kase vērtē atkārtotas Latvijas valsts krājobligāciju reklamēšanas kampaņas nepieciešamību un lietderību.

«Iedzīvotāju informēšanas par krājobligāciju iegādes iespējām atkārtotas kampaņas nepieciešamība un lietderība pašlaik tiek vērtēta,» aģentūrai BNS teica Valsts kases biroja vadītāja vietniece Sandra Gīle.

Latvijas iedzīvotāji kopumā līdz marta beigām iegādājušies krājobligācijas apmēram 5,1 miljona eiro apmērā, tostarp no apgrozībā esošajām krājobligācijām vairāk nekā 85% ir krājobligācijas ar dzēšanas termiņu 10 gadi.

Latvijas iedzīvotāji valsts krājobligācijas var iegādāties kopš 2013.gada 19.jūnija. Valsts piedāvātajām krājobligācijām ir četri dzēšanas termiņi - seši mēneši, 12 mēneši, pieci gadi un desmit gadu.

Krājobligācijas ikviens Latvijas iedzīvotājs var iegādāties interneta vietnē www.krajobligacijas.lv, autentificējoties, izmantojot internetbanku. No pērnā gada jūlija krājobligācijas var iegādāties arī 100 «Latvijas Pasta» nodaļās.

Valsts kase krājobligāciju ietvaros sākumā plānoja trīs gadu laikā no iedzīvotājiem piesaistīt kopumā 150 miljonus latu (213 miljonus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu