«Moody’s» pazemina Krievijas kredītreitingu līdz «atkritumu» līmenim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra «Moody's Investors Service» («Moody’s») piektdien pazeminājusi Krievijas kredītreitingu, atzīstot to par investīcijām nepiemērotu.

Krievijas reitings pazemināts no «Baa3» līdz «Ba1», kas plašāk pazīstams kā tā dēvētais «atkritumu līmenis». Vienlaikus reitingu aģentūra atzinusi, ka Krievijas nākotnes izredzes ir negatīvas un ka tuvākajā laikā iespējama tālāka Maskavas kredītreitinga pazemināšana.

Kā trīs galvenos iemeslus Krievijas reitinga pazemināšanai «Moody’s» min Maskavas agresiju pret Ukrainu, naftas cenu krišanos un rubļa sabrukumu, kas arī turpmāk apdraudēs valsts ekonomiku un tās izaugsmes tempus vidējā termiņā.

Reaģējot uz «Moody’s» paziņojumu, Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs sestdien paziņojis, ka tas balstīts uz «nereālistiskām prognozēm» un ka aģentūra «galvenokārt balstījusies uz politiska rakstura faktoriem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu