«Goldman Sachs» darījumu vērtība pārsniegusi triljonu dolāru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV investīciju bankas «Goldman Sachs» šogad organizēto pārņemšanas un iegādes darījumu vērtība pārsniegusi vienu triljonu dolāru (805 miljardus eiro), tai šo nozīmīgo panākumu sasniedzot pirmo reizi kopš finanšu krīzes, liecina tirgus izpētes kompānijas «Dealogic» apkopotā informācija.

Banka šo robežu 2014.gadam pārsniegusi pēc šonedēļ īstenotajiem darījumiem.

Iepriekšējo reizi viena triljona dolāru atzīme vienā gadā tika pārsniegta 2007.gadā, kad to arī paveica «Goldman Sachs».

«Goldman Sachs» pēdējais organizētais nozīmīgais darījums bija ASV farmācijas kompānijas «Merck&Co. Inc.» 9,5 miljardu dolāru vērtā antibiotiku ražotāja «Cubist Pharmaceuticals» pārņemšana, par kuru tika paziņots pirmdien.

Tāpat banka strādājusi arī pie 66 miljardu dolāru vērtā darījuma, kurā ASV un Īrijā bāzētā farmācijas kompānija «Actavis» pārņem ASV uzņēmumu «Allergan», kas ražo botulīna toksīna injekcijas «Botox».

Kopumā «Goldman Sachs» šogad strādājusi pie 380 darījumiem vairāk nekā viena triljona dolāru apmērā.

Otrajā vietā ierindojas banka «JPMorgan Chase» ar 741 miljardu dolāru, bet trešo vietu ar 692 miljardiem dolāru darījumos ieņem «Morgan Stanley».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu