«Bank Rossii» atkal palielina rubļa svārstību koridoru (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas centrālā banka «Bank Rossii» piektdien kārtējo reizi palielinājusi rubļa svārstību koridoru pret eiro un dolāra divvalūtu grozu.

«Bank Rossii» 17.oktobrī paaugstināja rubļa svārstību koridoru pret eiro/dolāra divvalūtu grozu par piecām kapeikām - līdz 46,30 rubļiem.

Rubļa svārstību koridoru banka oktobrī palielinājusi jau 11. reizi.

Rubļa vērtībai pret divvalūtu grozu sasniedzot svārstību koridora augšējo robežu, «Bank Rossii» iejaucas, rubļa atbalstam iztērējot 350 miljonus dolāru, kā arī palielinot šo koridoru par piecām kapeikām.

Šo procesu banka atkārto katru reizi, rublim vājinoties vēl par piecām kapeikām.

Rubļa atbalstam «Bank Rossii» 16. oktobrī iztērējusi vēl 2,12 miljardus dolāru, teikts bankas paziņojumā.

Rubļa vērtība pret ASV dolāra un eiro grozu pirmdienas rītā bija 45,8804 rubļi, tādējādi par mazāk nekā 1% atpaliekot no 17.oktobrī sasniegtā rekordzemā līmeņa 46,3096 rubļu apmērā.

Rubļa kursu negatīvi ietekmē vairāki faktori - rietumvalstu pret Krieviju noteiktās sankcijas par tās lomu Ukrainas krīzē, ASV dolāra nostiprināšanās un naftas cenu kritums.

Aģentūras «Bloomberg» aptaujātie analītiķi prognozē, ka līdz gada beigām «Bank Rossii» rubļa atbalstam kopumā nāksies iztērēt aptuveni 30 miljardus dolāru.

Kā ziņots, starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's» piektdien pazemināja Krievijas kredītreitingu no «Baa1» uz «Baa2», šādu lēmumu skaidrojot ar vājajām ekonomikas perspektīvām, Krievijas iebrukumu Ukrainā un tā izraisītajām sankcijām, kā arī ar kapitāla aizplūšanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu