Tirdzniecība Londonas biržā iesākas ar kāpumu; palielinās arī sterliņu mārciņas vērtība

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Reaģējot uz ziņām, ka Skotijas iedzīvotāji ceturtdien notikušajā referendumā noraidījuši neatkarību no Lielbritānijas, piektdien tirdzniecība Londonas biržā iesākās ar kāpumu un arī sterliņu mārciņas vērtība piedzīvoja pieaugumu.

Londonas fondu biržas vadošais indekss «FTSE 100» uzreiz pēc tirdzniecības sākšanās palielinājās par 0,7% - līdz 6860 punktiem.

Tikmēr sterliņu mārciņas vērtība attiecībā pret eiro tirdzniecībā Āzijā piektdien bija palielinājusies par 0,43% - līdz 1,2743 eiro.

Mārciņas vērtība pret eiro sasniegusi augstāko līmeni pēdējo divu gadu laikā.

Tikmēr mārciņas vērtība pret ASV dolāru palielinājās par gandrīz 0,8%, sasniedzot 1,6525 dolārus, kas ir augstākais līmenis pēdējo divu nedēļu laikā.

Pēdējo nedēļu laikā mārciņas vērtība piedzīvoja samazinājumu, investoriem bažījoties, ka Skotija varētu nobalsot par atdalīšanos no Lielbritānijas.

«World First» analītiķis Džeremijs Kuks pauda viedokli, ka Skotijas «jā» referendumā būtu izraisījis apjomīgu mārciņu pārdošanu valūtas tirgū, savukārt tagad tirgus atkal atgriezīsies ierastā režīmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu