Naftas cenām ceturtdien pieaugums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Naftas cenas pasaules tirgū ceturtdien piedzīvoja pieaugumu, ko galvenokārt veicināja pozitīvi ekonomikas dati no ASV, kas ir pasaulē lielākā naftas patērētāja.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena septembra piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas noslēgumā bija pieaugusi par 0,51 dolāru - līdz 93,96 dolāriem par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena oktobra piegādēm trešdien palielinājās par 0,35 dolāriem - līdz 102,63 dolāriem par barelu.

Naftas tirgu ceturtdien pozitīvi ietekmēja ziņas par ASV vadošā ekonomikas indeksa kāpumu un ziņas par bezdarbnieku pabalsta sākotnējo pieprasījumu samazināšanos.

Privātās pētījumu kompānijas «The Conference Board» vadošais ekonomikas indekss ASV šā gada jūlijā palielinājās par 0,9%, tādējādi pieaugot straujāk par iepriekš prognozēto.

Pieaugums jūlijā sekoja jūnija kāpumam 0,6% apmērā.

Tikmēr bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā samazinājies par 14 000, tādējādi sarūkot straujāk par iepriekš prognozēto.

Pabalsta sākotnējo pieprasījumu skaits samazinājās līdz 298 000, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas koriģēto rezultātu 312 000 apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu