Valūtas tirdzniecības apskats 21.04. - 25.04.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Images_of_Money

Priecīgas Lieldienas! Kristus ir augšāmcēlies! Tā svētdien kristieši apsveiks viens otru ar gada lielākiem svētkiem. Kāda tad nedēļa pirms Lieldienām padevās valūtām finanšu tirgos, un ko sagaidīt no nākamās apskatīsim nedaudz zemāk.

Valūtas apskats tehnisku kļūdu dēļ nedaudz iekavējies, bet ceru tomēr tas dos nedaudz lielāku saprašanu par notiekošo. Pirmkārt gribu nedaudz pievērst uzmanību tam, ka sācies ir otrais kvartāls, un 1. kvartāla sliktie rādītāji daudzās pasaules valstīs radīja vienas vai otras valūtas atslābināšanu.

ASV dolārs pēdējās divas nedēļas ir nodevis savas pozīcijas, un tas vairāk saistīts ne tikai ar ekonomiskiem vai politiskiem notikumiem, kā galvenokārt ar Lieldienu brīvdienām, un fiksēšanos Fondu tirgos, ka arī ASV 30. Gadu parādzīmju izsoli. Pēdējo divu nedēļu ekonomiskie rādītāji gan Ričmondas uzticēšanās indekss, gan šonedēļ iznākušais Filadelfijas aktivitātes indekss(16.6) uzrāda labākus rādītājus par prognozētiem, kā arī iesniegto bezdarbnieku skaits(304 000) šonedēļ ir mazāks par prognozēto(316 000).

Varētu iebilst par jauno mājokļu celtniecības samazināšanos, bet tas ir saistīts ar laika apstākļiem ASV, un domāju jau aprīļa rādītāji būs krietni labāki. Savukārt Eiropas rādītāji nav tik iepriecinoši, kas ļauj domāt par € korekciju. Standarta pasākumos kas atbilst ekonomikas rādītāju uzlabošanai viens no pasākumiem ir savas valūtas «mīkstināšana», līdz ar to iespējams redzēsim eiro valūtas korekciju. Patīkami pārsteidz sterliņu mārciņa kas nostiprinājusies pateicoties labiem Lielbritānijas darba tirgus rādītājiem, gan Austrālijas dolārs kas šonedēļ sasniedza maksimumu pateicoties bezdarba likmes samazinājumam. Laba ziņa no OPEC valstīm, kuras aizpagājušo nedēļu tikās Parīzē uz apspriedi, kurā tika paziņots, ka naftas ieguve atjaunojas uz apjomu 30 000 000 barelu/dienā.

Tas iespējams samazinās cenu gan naftai, gan € un £, jo tādas kompānijas kā TOTAL, ROYAL DUTCH SHELL, ir Eiropas un Apvienotās karalistes uzņēmumi, un samazinoties naftas cenai tas ietekmē eiro un sterliņu mārciņu. Ņemot vērā labos ASV rādītājus, un fondu tirgu kā arī lielo ASV finanšu kompāniju pozitīvās atskaites, iespējams tas viss var ietekmēt zelta cenu, kurai iespējams noslīdēt līdz maija vidum uz cenu 1200$ par Trojas unci. Ziņa saistībā ar Ukrainu, UCB (Ukrainas centrālā banka), apstādinājusi pieeju starpbanku valūtas tirdzniecībai 14. Ukrainas bankām, kuras spēcīgi ietekmēja grivnas lejupslīdi pret $ un EUR.

EUR/USD

Spēcīgs augšupejošs trends neļauj € valūtai atslābt pret $, kaut gan šonedēļ, tā nedaudz bija samazinājusi cenu, tomēr trešdien tā atguva zaudēto, tomēr pagājušās nedēļas maksimumus nesasniedza. Tehniski valūtas pāris ir sagatavojies korekcijai, un iespējams jau jaunnedēļ redzēsim minimumus. Domājams, nedēļu € valūta sāks ar kāpumu, bet ja ASV fondu tirgi atjaunos augšanu, tad redzēsim pāra korekciju, cenu kanāls 13900>13700

GBP/USD

Sterliņu mārciņa ir sasniegusi maksimumu 16841, pateicoties labiem rādītājiem, taču ņemot vērā to ka tuvojas Lielbritānijas budžeta pieņemšana, un kā jau minēju citi faktori, iespējams pret maija sākumu mēs redzēsim pāri atrodoties uz līmeņiem 16400/16200. Tehniski pāris atrodas maksimumos un sagaidāms, ka notiks cenas samazināšana. Iespējams GBP nedēļu sāks no līmeņa 16850, vai tuvu tam, un tās vērtība nedēļas laikā var samazināties līdz cenai 16650/16600.

USD/JPY

Pateicoties labiem Morgan Stanley, General electric, Goldman Sachs finanšu rezultātiem, un SP500 indeksa izaugsmei, pāris no minimumiem 101.40 uzsāka pārliecinošu kāpienu un nedēļu noslēdza ar 102.40, pieaugums par 1%, kas ir samērā neslikti. Ja finanšu tirgos atgriezīsies izaugsme, sagaidām, ka pāris var sasniegt līmeni 105. Japānā aprīli stājās spēkā patērētāju nodokļa pieaugums par 3%, kas var sabremzēt iesākto ABekonomikas kursu, taču kā norāda Japānas premjerministrs, un Japānas banka, tad viņi seko visam līdzi un BoJ(Bank of Japan) nav ierobežots dažādu instrumentu pielietošanā, kā arī jebkurā mirklī uzsāks QE programmas palielināšanu. Pāris nedēļu var uzsākt ar kritumu līdz sākotnējiem līmeņiem, proti 101.00, taču, ja fondu tirgi atkopsies, naftas cena samazināsies, tad sagaidāms kāpums, un iespējams, redzēsim cenu 102.00

Jaunedēļ tirgi sāks darboties ar pilnu jaudu tikai otrdien, jo kristiešu pasaule svin Kristus augšāmcelšanās svētkus (Lieldienas), un lielajiem finanšu centriem ir brīvdienas. Nākamo nedēļu atskaitīsies Anglijas banka, iznāks Ričmondas ražošanas indekss, redzēsim mazumtirdzniecības rādītājus Japānā, kā arī biznesa klimatu Vācijā. Vēl viens nozīmīgs fakts ir Jaunzēlandes bankas(ANZB) procentlikmes izmaiņas, kas iespējams, ietekmēs KIWI(NZD) turpmāko virzienu.

Visiem bagātīgu un raženu nedēļu, taču vēlos brīdināt, ka viss iepriekš minētais ir mans personīgais viedoklis, un lūdzu to izmantot kā rekomendāciju, nevis kā apgalvojumu. Tirdzniecība ar finanšu instrumentiem ir augsta riska pasākums, un iespējams pazaudēt visus jūsu naudas līdzekļus, tādēļ pārliecinieties vai finansiāli un psiholoģiski esiet tam gatavs.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu