Pasaules biržās turpinās lejupslīde; zelta cenai kārtējais rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Arvien pieaugot bažām par atkārtotas globālās ekonomikas recesijas iespējamību, lejupslīde pasaules biržās turpinājās arī piektdien, savukārt zelta cena sasniedza kārtējo rekordaugsto līmeni.

Akciju vērtība Tokijā piektdien nokritās par 2,51%, savukārt Sidnejā un Seulā tika reģistrēts kritums attiecīgi 3,51% un 6,22% apmērā.

Kritums piektdien turpinājās arī Eiropā.

Londonas akcijas tirdzniecībā pēcpusdienā bija zaudējušas 2,55% vērtības, savukārt kritums Frankfurtē un Parīzē veidoja attiecīgi 3,65% un 2,99%.

Tajā pat laikā Madridē reģistrēts kritums 2,94% apmērā, bet Milānā - samazinājums par 2,71%.

Savukārt ASV fondu tirgū tirdzniecība pēc ceturtdien piedzīvotās straujās lejupslīdes piektdien atsākās ar dažādiem rezultātiem.

"Dow Jones Industrial Average" indekss piektdien pirmajās 45 minūtēs samazinājās par 0,11%.

Savukārt "S&P 500" indekss palielinājās par 0,23%, bet "Nasdaq Composite" - pieauga par 0,59%.

"Dow Jones Industrial Average" ceturtdien biržas slēgšanas brīdī bija nokrities par 3,68%, "S&P 500" un "Nasdaq Composite" piedzīvojot kritumu attiecīgi 4,46% un 5,22% apmērā.

Tajā pat laikā zelta cena piektdien sasniedza kārtējo rekordu, Londonas Cēlmetālu biržā (LBM) pieaugot līdz 1867,95 dolāriem par unci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu