"SAS" par 13% "airBaltic" akciju maksās 4,7 miljonus latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandināvijas aviokompānija "SAS" tuvākajā laikā no Zviedrijas un Dānijas investīciju fondiem par 80 miljoniem Zviedrijas kronu jeb aptuveni Ls 4 752 000 iegādāsies 13% Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akciju un kļūs par 47,2% akciju turētāju.

Kā šodien žurnālistus informēja "SAS" viceprezidents un "airBaltic" direktoru padomes loceklis Larss Lindgrēns, skandināvu investīciju fondi jau kopš "airBaltic" dibināšanas bija paredzējuši savas akcijas nodot citiem akcionāriem. Skandināvijas kompānijas pārstāvis atzina, ka visā pasaulē avioindustrija atrodas grūtā situācijā, tomēr akciju pirkšana apliecina "SAS" plānu nopietnību Latvijā. "SAS" uzskata, ka "airBaltic" ir perspektīva kompānija ar labām attīstības iespējām. Kā žurnālistiem teica "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Berts Fliks, Latvijas ekonomika pēc notikušajiem terora aktiem ASV nav cietusi tādus triecienus kā Amerika, Eiropa un citu kontinentu valstis. Fliks uzsvēra, ka daudzas no pasaules aviokompānijām ir krīzes situācijā un atlaiž darbiniekus, savukārt "airBaltic" tas nebūs jadara, jo liela uzņēmuma pārstrukturizācija veikta 1999.gadā. "airBaltic" prezidents Jenss Helmo Larsens sacīja, ka notikušās pārmaiņas aviokompānijas akciju sadalījumā neietekmēs kompānijas stratēģiju un lidojumu maršrutus. Kompānija apsver iespēju nākamajā sezonā atjaunot tiešos lidojumus uz Budapeštu, kas tika pārtraukti šajā nedēļā. Kā norādīja "airBaltic" padomes priekšsēdētājs, aviokompānija, tāpat kā iepriekš, plāno gadu beigt bez zaudējumiem, un nākamgad, par spīti grūtajai situācijai avionozarē, plāno diezgan ievērojamu peļņu. Šā gada pirmajā pusgadā "airBaltic" neauditētā peļņa bija 307 000 latu. Kompānijas apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 16%, sasniedzot 14,4 miljonus latu. Pat pēc terora aktiem ASV "airBaltic" pārvadāto pasažieru skaits septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, palielinājās par 17%. Līdz šā gada oktobrim "airBaltic" pārvadājusi 795 tonnas kravu, kas ir par 14% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu